Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Kepsut'ta Ahşap Müzik Atölyesi” açılışı yapıldı

Kepsut

Dünyada bir ilk olan Ahşap Müzik Atölyesi”nin açılışı, Kepsut 125. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulunda gerçekleştirildi.

Dünyada bir ilk olan “Ahşap Müzik Atölyesi”nin açılışı, Kepsut 125. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulunda gerçekleştirildi.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından kabul edilen “Hayatın Ritmini Yakala” projesi kapsamında hayata geçirilen müzik atölyesinin açılışına Kepsut Kaymakamı Hacı Asım Akgül, Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, GMKA Uzmanı Dr.Kasım Özek, daire amirleri, öğrenci, öğretmenler ve veliler katıldı.
GMKA tarafından 212 bin lira mali desteğin sağlandığı bu proje sayesinde okula 185 metrekare ahşap müzik atölyesi yapılırken, gitar, bağlama, yan flüt, bateri, elektro gitar, bas gitar gibi 55 enstrüman ve ses sistemi alındı.
İlk olarak 2011 yılında, Müzik Öğretmeni Nuri Dağdelen şefliğinde “İmkan Yok Ritim Çok” ile başlayan müzik yolculuğu bu yıl “Hayatın Ritmini Yakala” Projesi ile devam ediyor. Grup Türkiye’nin farklı yerlerinde gösterilere ve programlara katılarak ilimizin gururu oldu.
Açılış Programında “Hayatın Ritmini Yakala” ritim grubu gösterisi, solo piyano dinletisi, Türkiye’nin ünlü perküsyon ustalarının gösterisi, kontrbas, saksafon ve piyanodan oluşan trio gösterisi, dört el piyano gösterisi, ünlü pop müzik sanatçısı Adem Gümüşkaya’’dan şarkılar ve 125.Yıl YBO Ritim Grubu’nun gösterisi sergilendi.



  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı